Biljardipöydät

Ensin on hyvä tehdä eroa eri pelimuotojen välillä. Voimme verrata sanaa Biljardiesim. Yleisurheiluun jossa eri lajit muodostavat kokonaisuuden:

  • Pool - Suosituin ja tunnetuin pelimuoto. Pöydällä 9-15 numeroitua palloa + 1 valkoinen pallo. Poolpöydässä on 6 reikää.
  • Snooker - Pöydällä 15 punaista palloa, 6 eri väristä palloa ja 1 valkoinen. Snookerpöydässä on 6 reikää.
  • Carambole - Pöydällä 3 palloa. Carambolepöydässä ei ole reikiä.

On olemassa myös muita biljardipelejä kuten Pyramidi, Kaisa, Keila jne. Nämä pelit ovat paikallisia (harvinaisia) emmekä käy niitä tässä tarkemmin läpi. Mikäli olet kiinnostunut näistä, saat meiltä tietenkin lisäinfoa esim. sääntöjen osalta. Tekstissä biljardipöydästä puhuttaessa tarkoitamme lähinnä poolpöytää.

Mitä biljardipöytä maksaa?

Markkinoilla on tarjolla eri laatuisia ja tietenkin eri hintaisia pöytiä Kevyet peruspöydät jotka soveltuvat lähinnä kotikäyttöön on valmistettu MDF tai muusta puumateriaalista. Levypöytä on nimitys näille pöydille. Hinnat alkaen 295:- Levypöytä on helppo asentaa ja siirtää. Levypöydät eivät sovellu paikkaan jossa käyttö on jatkuvaa ja kovaa esim. nuorisotalot. Laadukkaampien pöytien pelialusta on aina vuolukiveä. Hyvän kivipöydän saa 1000 eurolla ja siitä ylöspäin.

Kuinka iso biljardipöytä on?

Puhumme aina biljardipöydän pelialueen koosta. Pöydän ulkomitat vaihtelevat, mutta pelialue on vakio. Pöytiä valmistetaan lähinnä seuraavissa kokoluokissa: 7 jalkaa (pelialue 192 x 96) joskus myös (pelialue 200 x 100), 8 jalkaa (224 x 112) ja 9 jalkaa ( 254 x 127). On myös olemassa muita kokoja, mutta yllä olevat ovat yleisimmät. Yhteistä kaikille pöydille on pituuden suhde leveyteen 1:2. Kilpailupöydän koko on aina 9 jalkaa. Suosituin ja eniten myydyin koko on 8 jalkaa. Täysmittaisen Snookerpöydän pelialue on 355-177,5 cm ja Carmbolen 285 x 142,5 cm.

Mitä biljardipöytä painaa?

Se tietenkin vaihtelee melkoisesti, mutta painot liikkuvat 250- 600 kgn välillä. Normaali 8 jalan pöytä painaa n 300 kg eikä näin ollen vaadi erityis toimenpiteitä lattian vahvistamisen suhteen. Paino jakautuu tasaisesti 4 jalalle, mikä vastaa 4 ihmisen painoa.

Kuinka iso tilan biljardipöytä vaatii

Laskemme aina tilantarpeen pelialueen mukaan. Pöydän ulkomitat eivät määrää tilantarvetta. Pelialueen lisäksi pitää varata minimissään 250 cm keppejä (2 kpl x 125 cm) varten jotta pystyt nauttimaan pelaamisesta. Esim 8 jalan pöydän pelialue 224 x 112 + 250 cm molempiin suuntiin vaatii siis huoneen kooksi 474 x 362.. Optimaalinen tilantarve on pelialue + 300 cm. Usein kotioloissa joudutaan tinkimään tilasta ja tällöin lyhyemmällä kepillä saa helpotusta asiaan. Meiltä saat keppejä aina 100 cm alkaen.

Miten valitsen sopivan pöydän?

Pelkän ulkomuodon perusteella valintaa ei kannata välttämättä tehdä. Kuvan perusteella et voi varmistua pöydän laadusta. Pöydän rungon rakenne,materiaalivalinnat ja ennen kaikkea valmistajan tietotaito tekevät eron hyvän ja huonon välille. Jos valitset pöydän ainoastaan huonekaluksi voit tietenkin valita pöydän kuin pöydän. Mikäli siis haluat aidosti nauttia pelaamisesta tulevat muut asiat vahvemmin esille. Miten pelaajat kohtelevat pöytää? Jos pelipaikka on koti tai työpaikka ongelmia ei tule. Tällöin voit valita pöydän jossa vallimateriaali on puuta. Jos pelipaikka on nuorisotila, koulu, ravintola/biljardisali on pöydän vallien hyvä olla päällystetty laminaatilla. Se kestää huomattavasti enemmän iskuja ja kovaa käyttöä. Puisiin valleihin tulee helposti kolhuja ja naarmuja. Laatu ja peliominaisuudet vaihtelevat suuresti eri pöytien kesken. Brunswick biljardipöytä on markkinoiden ykkösmerkki. Brunswickin pitkät perinteet, kokemus pöytävalmistuksessa vuodesta 1845 takaavat optimaaliset peliominaisuudet. Useimpien ammattilaispelaajien mielestä juuri Brunswickin pöydät pitävät sisällään parhaat peliominaisuudet. Pöydän verka on parasta mahdollista laatua. Super Speed tai Centennial vallikumit takaavat parhaan palautuksen vallista. Laadukkaat kivet tuotetaan Brasiliasta. Runko painekyllästettyä puuta. Pelialusta ja vallit voidaan verhoilla uudestaan ja uudestaan. Voit vielä tänä päivänäkin törmätä biljardisalissa Brunswick pöytään joka on valmistettu 70-luvulla.

Miten saan kuljetettua biljardipöydän kotiini?

Kivipöydät toimitetaan aina osissa ja asennus tapahtuu paikan päällä. Kivilevyt ovat 3 –osassa ja näin helposti kannettavissa ovesta kuin ovesta sisään. Levypöydät toimitetaan asennus valmiina, ainoastaan jalat kiinnitetään runkoon.

Voinko asentaa pöydän itse?

Tietenkin se on mahdollista jos olet kätevä käsistäsi. Suosittelemme toki meidän ammatti-asentajaa jos valitset kivipöydän. Pöytä on paikoillaan usein vuosia ja hyvin asennettu pöytää antaa enemmän peli-iloa ja tuo pöydälle lisä vuosia.

Sopivatko pingislevyt pöytääni?

Pingislevyt voidaan asettaa biljardipöydän päälle ilman ongelmia .Mikäli hankit 9 jalan pöydän tarvitset erikoisleveän pingisverkon koska biljardipöytä on hieman leveämpi kuin pingispöytä. Meiltä saat näitä verkkoja.


No products

To be determined Shipping
0,00€ Yhteensä

Kassalle